Sinds 2005 de leukste NLP trainers van Nederland!

Spreekuur Coaching

Ieder vraagstuk kan worden opgelost met behulp van communicatie. Gewoon, door erover te praten. Vele mensen weten dat, maar nog té weinig mensen doen daar ook daadwerkelijk iets goeds mee. 

Iedereen kent wel iemand, die op dit moment even niet zo lekker in zijn vel zit. Burn-out klachten, spanningsklachten, onrust, overprikkeld. 

Bij Spreekuur Coaching ontvangt onze coach één dagdeel per periode bij u op kantoor uw medewerkers, die even een steun in de rug nodig hebben.

Life Changing Learning

Iedereen kent wel iemand, die…

…op dit moment even niet zo lekker in zijn vel zit. Burn-out klachten, spanningsklachten, onrust, overprikkeld. Misschien spelen vanwege de gunstige economische omstandigheden werkdruk of spanningen op de werkvloer een rol. Of zijn het juist privé-zaken waar mensen mee worstelen. Weten mensen even niet meer de balans te vinden tussen werk en privé, of tussen inspannen en ontspannen.

Soms nemen mensen deze gedachten mee naar huis en verzwijgen ze, wat ze werkelijk graag willen doen of willen zeggen. Maar soms zijn mensen zich niet eens bewust van het feit, dat ze ontevreden zijn over hun eigen situatie. Ze hebben alleen soms zo’n leeg gevoel. Of ze vragen zich af: Is dit het nou?

De stap naar een coach is op zulke momenten vaak lastig te nemen. Is dat wel nodig? Maak ik het daarmee niet te echt? Is er echt wel iets aan de hand, of is het gewoon een fase? We hebben het allemaal wel eens druk en na de vakantie zal het allemaal weer beter zijn.
Smoezen en excuses, maar dat heeft de medewerker op dat  moment zelf nog niet echt door.

Bovendien zijn er allerlei drempels te overwinnen, zoals het aanvragen van budget, het maken van een afspraak met een bedrijfsarts of een manager en bovendien kan interne politiek een rol spelen bij het geven van volledige openheid van zaken.

Alt Text
Een goed gesprek

Daarom komt IGORIGOR met een persoonlijke oplossing voor dit soort vragen. Wij noemen dat bij IGORIGOR: “Een goed gesprek.”

Igor van Kaam heeft een jarenlange ervaring met het voeren van coach- en loopbaangesprekken. “Vroeger sprak ik mensen, die op zoek waren naar een nieuwe baan. Inmiddels ben ik een ervaren burn-out coach (en regulier coach) en begeleid ik mensen naar een gezonde situatie. Mijn motto is niet voor niets: “Ik LEEF mijn eigen leven.” En de stappen die te maken zijn, zijn niet altijd even klein, maar iedereen zit met een eigen reden tegenover mij.”

Van 2000 tot 2009 was Igor actief als recruiter van, met name, bank- en verzekeringspersoneel. “Het leuke van deze branche is, dat mensen vaak goed opgeleid en communicatief vaardig zijn. Het is immers een commerciële bedrijfstak.” Door de ruim 1000 gesprekken die Igor in die jaren heeft gevoerd, is zijn mensenkennis gigantisch gegroeid. Daarnaast is Igor sinds 2005 trainer op het gebied van NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren) en heeft hij binnen IGORIGOR een eigen NLP-instituut: NLPinEindhoven. Hij leidt jaarlijks tientallen mensen op in NLP en begeleidt even zovele coachees met persoonlijke vraagstukken.

Op de vraag of hij niet een heel erg druk baasje is, antwoordt Igor: “Ach, dat valt allemaal wel mee. Ik kan overdag meestal mijn eigen werktijden bepalen en alle dingen die ik doe, vind ik geweldig leuk om te doen. Een gesprek met een coachee of een avond voor de klas staan levert mij meer energie op, dan dat het kost.”

Motivatie

Dat laatste is dan ook precies zijn motivatie geweest om dit voor anderen ook bereikbaar te maken. Igor stelt: “Mensen worden in hun opvoeding en op school al vroeg gedrild in het leveren van prestaties en het vergelijken van resultaten. Alleen de beste zijn telt. Dat is natuurlijk volledig onjuist. Er kan er maar één de beste zijn en dat betekent automatisch, dat de rest het gevoel kan ontwikkelen niet genoeg te zijn. Mogelijk gevolg hiervan is een gevoel van minderwaardigheid, wat gecompenseerd wordt door overmatige perfectie of teveel jezelf wegcijferen voor de belangen van anderen. Zie daar, de kiem voor een stevige burn-out.”

Het valt ons op, dat veel jonge mensen om ons heen al kampen met uitvalsverschijnselen omdat ze het niet meer redden. Burn-out is niet meer voorbehouden aan mannen en vrouwen in hun midlife of druk bezig kinderen, oudere ouders en hun werk te onderhouden en ook nog tijd voor zichzelf te kunnen vinden. Ook onze jongeren ervaren last van de druk van de digitale generatie en de snelheid waarmee kennis, informatie en andere prikkels op hen af worden gevuurd.

Het traject Een Goed Gesprek is vooral bedoeld voor de groep mensen, voor wie de verantwoordelijkheid en het kader van waaruit zij functioneren even teveel lijkt te worden. Mensen die last krijgen van burn-out verschijnselen, zoals slecht kunnen slapen, werk niet los kunnen laten, vermoeidheid, lusteloosheid en gebrek aan concentratie.

Het beste wat je kunt worden ben je al!

De laatste tijd zegt men steeds vaker: “Het beste wat je kunt worden is jezelf.” 

Igor maakt daarvan: “Het beste wat je kunt worden ben je al. Wanneer ga je dat eens doen?”

Dat is, volgens ons, het uitgangspunt bij alle gesprekken, die gevoerd worden. Het uitgangspunt is, dat mensen al zijn wie ze zijn. En dat ze goed zijn. Wat mensen verder uit het leven geleerd hebben bepaalt voor een groot deel wat ze doen in het dagelijkse leven. En als ze daar niet tevreden mee zijn, dan kunnen we daar met een aantal simpele zetten, iets aan veranderen.”

Vraag het intake-formulier voor coaching!

Intake-aanvraag NLP Coaching
Ja, *
Met dit intakeformulier voorkom ik, dat ik voor niks naar het intakegesprek kom en onnodig kosten maak.
Bezig met versturen
Laagdrempelig

Een Goed Gesprek zit inderdaad laagdrempelig in elkaar. Het gehele traject bevat een aantal componenten die kunnen worden ingzet:

  • Een kennismakingsgesprek
  • Enkele diepgaande interventie gesprekken
  • Het vaststellen van persoonlijke motivatoren en competenties
  • Een persoonlijkheidstest
  • Een stappenplan voor verbetering van de persoonlijke presentatie
  • Therapeutische behandeling op basis van NLP

Het doel van het traject is, om na afloop mensen in staat te stellen de juiste eerste stap te maken naar een succesvolle en gelukkige toekomst, die volledig in lijn ligt met de eigen persoonlijkheid.

Igor vertelt hierover: “Tijdens het eerste kennismakingsgesprek krijg ik een indruk van iemand. Ik kijk vanuit een integrale visie naar mensen en ga op zoek naar hun individu. Wie ben je nu priecies?” 

“Wanneer de klik er is, besluiten we samen om het traject in te gaan. Het traject bestaat uit enkele diepgaande gesprekken, op basis waarvan ik probeer de ware aard van iemand boven te krijgen. Deze houd ik in een spiegel voor aan de deelnemer om samen een goed zelfbeeld te krijgen. Alleen door zelfbewustzijn en zelfkennis kan langdurige stabiliteit verkregen worden.”

Gesprekken op de werkvloer

Igor van Kaam komt voor de gesprekken naar de werkplek. Daar wordt een rustige en veilige ruimte gekozen, waar meerdere gesprekken na elkaar gevoerd kunnen worden. Zo kunnen twee tot drie medewerkers per dagdeel gecoacht worden.

Eventuele vervolgstappen in het traject kunnen we op een bijzondere manier laten verlopen. Zo hoeven deze vervolggesprekken niet plaats te vinden op kantoor, maar bijvoorbeeld in de buitenlucht. Igor neemt de mensen mee naar het bos of het park. “En bij slecht weer, gaan we toch gewoon de stad in voor een kop koffie en een boodschap,” aldus Igor. Zijn theorie is, dat wanneer twee mensen tegenover elkaar aan tafel zitten er spanning kan ontstaan, die er tijdens een wandeling niet is. In sommige gevallen kan dat nodig zijn, om de medewerker volledig zichzelf te kunnen laten zijn.

Iedere medewerker ontwikkelt tijdens de gesprekken een uitgebreid en positief zelfbeeld. Wat zijn mijn drijfveren en wat zijn mijn krachtgevende en belemmerende overtuigingen? Hoe werkt mijn wereldbeeld vóór mij? En waar kan ik leren mijn grenzen te verruimen?

Alt Text
Inhoud en tarieven

Kosten voor een individueel traject zijn niet direct op voorhand vast te stellen, omdat een deelnemer zelf kan kiezen welke instrumenten gebruikt gaan worden. Vanwege de structuur van het spreekuur op kantoor houdt u als HR-manager de vaste kosten in de hand. Op basis van offerte en overleg kunnen speciale afspraken gemaakt worden voor één specifieke medewerker. Ook werkt het spreekuur vertrouwenwekkend bij de medewerker, omdat er geen verslaglegging naar de werkgever plaatsvindt.

Een traject bestaat tenminste uit 

  • een kennismakingsgesprek, 
  • enkele diepgaand gesprekken en behandelingen
  • een persoonlijkheidsprofiel op basis van DiSC en NLP
  • een evaluatiegesprek

Ook kunnen bemiddelingsgesprekken met een leidinggevende of HR, trauma-coaching, hypnotherapie of sport- en voedingscaching gekozen worden.

Met behulp van dit programma is een deelnemer er zeker van, dat hij meer inzicht heeft gekregen in zijn persoonlijkheid en de mogelijkheden voor een leven, dat beter aansluit bij het eigen individu en dat meer plezier en welvaart zal brengen. De onrust of onvrede die er eventueel geweest kan zijn wordt weggenomen, omdat er een ander beeld wordt geschetst van de hindernissen en de kansen, die iemand op zijn pad kan tegenkomen. Dat schept enthousiasme en bereidwilligheid om direct mee aan de slag te gaan. Letterlijk en figuurlijk.

Een dagdeel spreekuren kost €850,- excl. BTW en wordt op maandelijkse basis ingepland in de organisatie of vaste of wisselende dagen.

In dit dagdeel kunnen maximaal 4 gesprekken gevoerd worden. Uw HR-afdeling registreert de afspraken met de medewerkers en vult de agenda. Er wordt gefactureerd per dagdeel en bij onvoldoende afspraken is er open inloop. De persoonlijkheidstest is bij ieder traject inbegrepen.

Aanvullende diensten worden op basis van offerte vertrouwelijk in overweging gegeven bij HR of de bewuste manager. Aparte consulten kosten €200,- per uur, excl. BTW.

‘Na een burn-out word je nooit meer de oude. Je wordt de nieuwe!’ Igor van Kaam

X