Zaaidag 1 juli 2018 | Omgaan met Autisme

In de regio Eindhoven is autisme een twee keer vaker voorkomend verschijnsel dan in de rest van Nederland. Hoe ga jij hiermee om? Herken je autisme en wat kun je beter wel en niet doen en zeggen tegen mensen met autisme? Wat is autisme eigenlijk precies en gaat het ook over?

Life Changing Learning.

Dit en vele andere vragen worden beantwoord in deze workshop. Leander Westerbeek – Van Eerten heeft Asperger en zijn toekomstperspectief werd ooit door deskundigen als zeer eenzijdig geschetst. Inmiddels is hij trainer op het gebied van autisme en begeleid hij opvoeders en zorgmedewerkers in begripsvorming. Hij neemt je vandaag mee in de wereld van autisme en zet iedereen een andere bril op, zodat autisme niet langer een taboe of raadsel is.

Inhoud

Deze dag is speciaal voor partners, familieleden en mensen die werken met mensen met een autistische stoornis. We maken op deze dag kennis met een aantal originele invalshoeken van autisme.

Bekend is, dat mensen met autisme veel behoefte hebben aan structuur. NLP geeft structuur aan taal en aan beleving van taal en zintuiglijke waarnemingen. Taal is de sleutel tot onze gedachten. Om die reden is NLP zo buitengewoon goed te gebruiken in de omgang met mensen met autisme, met Asperger of PDD-NOS.

Vandaag gaan we aan de slag met ons eigen wereldbeeld en maken we een vergelijking met anderen. Hoe nemen wij de wereld om ons heen waar en hoe verschillen we hierin met vierkante denkers? Vanuit deze kennis gaan we je leren, hoe jij de wereld voor mensen met autisme zo kunt inrichten, dat ze zich veilig en vertrouwd kunnen voelen. Welke taal kun je bij mensen met autisme het beste gebruiken en hoe benader je ze?

Resultaat

Na het volgen van de workshop heeft u meer inzicht in wat autisme precies is en welke geweldige impact NLP heeft voor mensen, die dagelijks met autisme te maken hebben. Je ontwikkelt meer flexibiliteit in de omgang met autisme. En je krijgt veel handige technieken en taalpatronen mee om beter te communiceren.

De dag

De dag start om 10.00 uur en eindigt rond 17.00 uur

Investering

De investering voor deze workshop, bedraagt € 17,- per persoon voor NLP Practitioners en Masters van IGORIGOR uit 2017 en 2018. Overige deelnemers betalen €115,-, inclusief een luxe lunchbuffet.

Dit is inclusief:

  • Handout
  • Koffie, thee en iets lekkers
  • Lunch
Datum

zondag 1 juli 2018

Locatie

Autismepunt
Lupinestraat 4
Eindhoven

(let op: dit is de nieuwe locatie van Autismepunt)

Agenda

april, 2020

De Trainer
Leander Westerbeek-Van Eerten
Expert en ervaringsdeskundige Autisme

Competenties
Voor wie

Voor mensen die dagelijks te maken hebben met autisme, zoals ouders, begeleiders, professionals, onderwijzers, managers en leidinggevenden.

X